Съботният детски стрийм на 16 ноември

от

публикувано на 15.11.2019

Каква програма сме ви приготвили тази събота? Нали знаете: между 9.00 до 12.00 часа, можете да се забавлявате на адрес www.detskotobnr.binar.bg.!

В началото са приказките от „Ранобудно петленце“ и „Време за приказка“ – всички, излъчени в ефира на програма „Христо Ботев“ през изминалата седмица. Ще научите къде живеят златното и сребърното момче, има ли дяволи, без късмет и какво може да се случи на един нечестен шивач.Очакват ви и в компанията на Мечо Пух и муслоните…

А знаете ли с какво бил известен древногръцкият герой Персей? Ще разберете от приказката, в поредицата „За боговете и героите“. Не сме забравили и за специалната приказка, написана от деца за деца – този път  тя е за Човека с многото носове.

В Работилничката за фантазьорстване и невероятстване ни чака много работа: ще изследваме странни растения, от които поникват неизвестни животински видове, ще разсъждаваме върху причините, довели до уникалното раирано облекло на зебрите. Ще пътуваме и до тайнствения остров Буве – там ни чака изоставена лодка, с история за разказване.

„Музикалните картинки“ на Тома Спространов са за детските песни от филмите на Уолт Дисни.

Ще пътуваме и до Африка , за да разберем какви сънища сънува старата боа и кой може да я събуди от дълбокия й сън.

С „Яйцето на света“ Ани Маринова ще ви отведе при северноамериканските индианци, а после ви чака среща с прелюбопитния и безкрайно интелигентен триглав змей от състезанието „Златната ябълка“.

Завършваме с „История на изкуството за деца“. В този епизод ще ви разкажем  за Сибила и езерото Ван.

Всичко това – в море от любими детски песни, избрани от Албена Велева!

Бъдете с детския стрийм в събота, 16 ноември от 9.00 до 12.00 часа!

 

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: