Детският съботен стрийм на 30 ноември

от

публикувано на 28.11.2019

Всяка съботна сутрин е малък празник със специалната тричасова програма на стрийма на ДЕТСКОТО.БНР, на адрес: http://detskotobnr.binar.bg.

Да ви признаем – в детската редакция на Българското национално радио загряваме за Коледа! Затова сме ви подготвили специална селекция приказки за джуджета! Според вас как изглеждат джуджетата? Дали са страховити малки същества, които е по-добре да не срещаме или пък са добри, и винаги готови да ни помогнат, както помагат на Дядо Коледа? Ако не сте много сигурни в отговорите слушайте приказният ни час от 09:00 до 10:00 часа. В него ще чуете приказките от „Ранобудно петленце“ и „Време за приказка“, звучали в ефира на програма „Христо Ботев“ през изминалата седмица. Подгответе се още за сибирски, английски и шотландски приказки.

След 10:00 часа Ирина Вълчанова и нейните гости ще отворят вратите на работилницата ни за фантазиране и невероятстване. Според вас съществуват ли вълшебни медальони и за какво се използват? А да сте чували думата „паспал“? Дали не е нещо за ядене? Отговорите ще научите в събота!

В детския стрийм винаги има много музика. В рубриката от „От соул до рокендрол“, Тома Спространов ще продължи музикалната поредица за деца-звезди. Този път той ще ни представи италианската изпълнителка Рита Павоне.

Очакват ви още пътешествия и корабокрушения из Южните морета, в компанията на ДЕТСКОТО.БНР, Калина Колева и Пипи Дългото чорапче.

Приключенията продължават и с Ани Маринова, която в етнографската рубрика „Яйцето на света“, ще ви разкаже за хората, които от векове живеят в пустинята Сахара – туарегите.

Специалната ни съботна програма ще завърши с епизод от поредицата „История на изкуството за деца“, в която ще научите повече за тракийските колесници.

Музиката избира нашият музикален магьосник – редакторът Албена Велева.

Чакат ви три часа забавление – на 30 ноември, от 9:00 до 12:00 часа в стрийма на ДЕТСКОТО.БНР.

 

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: