„Папагалът Коко и врабчетата“ в „Ранобудно петленце“!

от

публикувано на 06.12.2019

Изключително ни е приятно да ви съобщим, че в програмата на „Ранобудно петленце“, в седмицата от 9 до 13 декември, имаме нова приказка. Тя е много специална! Изпрати ни я Явор Любомиров на 11 години от София. Записахме я заедно с актрисата Добриела Попова. Историята „Папагалът Коко и врабчетата“ ще можете да чуете в четвъртък, на 12 декември, време запазено за пишещите деца!

В останалата част от приказната ни програма сме ви подготвили истории за феи, защото с наближаването на Коледа около нас става все по-вълшебно.

И така, в понеделник, на 9 декември, се събудете с историята на Доналд Бисет –  „За добрата фея и носорозите“.

Във вторник, на 10 декември, очаквайте приказката „Да станеш фея“, на писателя Андре Мороа.

В сряда, на 11 декември, ще ви разкажем за „Кралицата на феите“, история също създадена от Андре Мороа.

В петък, на 13 декември, се пригответе да чуете китайския мит „Огледалата на небесните феи“, в който на двете феи, които по цял ден тъкали облаци,  ужасно им доскучало и решили да избягат от Копринения замък.

Ако и вие обичате да пишете приказки ни изпратете вашите произведения на адрес: София 1040, Българско национално радио, бул. Драган Цанков № 4 – за детските предавания или на пощата ни в сайта: ДЕТСКОТО.БНР.

„Ранобудно петленце“ звучи всяка делнична сутрин, от понеделник до петък, в ефира на програма „Христо Ботев“. Часът е 7 без 10!

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: