Съботни забавления с детския стрийм на 14-ти декември

от

публикувано на 12.12.2019

И тази събота не пропускайте детския стрийм, подготвен от екипа на „Детското.БНР“. Ще започнем с приказките от рубриките ни „Ранобудно петленце“ и „Време за приказка“. Ще ви разкажем за папагалчето Коко и врабчетата, ще се потопим в света на феите, ще се посмеем със страшната вещица от село Покапаля и ще разберете историята на плачещата върба.

Следва състезанието „Златната ябълка“. Заслужава си да чуете щуротиите на любимия ви, прекрасен, чаровен, интелигентен и прелюбопитен триглав змей. И този път той е подготвил за участниците цял куп интересни въпроси.

В Работилничката за фантазьорстване и невероятстване ще ви отведе Ирина Вълчанова. С нейните помощници ще тръгнат по следата на една много интересна дума. Сигурно ще ви прозвучи смешно и несериозно, но знаете ли какво е маждрамуняк? После ще разкрием загадката  на каменните чаши на великаните  в Пловдивското село Розовец.

Следва музикалната ни рубрика „От соул до рокендрол“. И този път Тома Спространов ще продължи да ви разказва за децата-звезди. Ред е на Лена Заварони.

Подготвили сме  ви подготвили и истории за страшилища и хобити. Къде живеят те и могат ли да бъдат опасни, ще разберем от Калина Колева.

Следват  „Музикалната  кутийка“ с Даниела Найденова и етнографската ни рубрика „Яйцето на света“, в която този път ще си говорим за  ескимоската зима.

Ще завършим с поредния интересен епизод от „История на изкуството за деца“ – от него ще разберете как е изглеждал театърът на Древния изток.

И през цялото време ще можете да се наслаждавате на любими детски песни, избрани от Албена Велева!

Не пропускайте детския стрийм в събота, 14-ти декември 2019, от 9.00 до 12.00 часа!

Източник: pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: