Какъв ще стана, когато порасна?

от

публикувано на 17.12.2019

Решихте ли вече какви искате да станете като пораснете и завършите училище? Някои от вас със сигурност  знаят какво ще работят. Други се чудят и избират. Но, имате толкова много време пред вас, за да вземете най-доброто решение.

Само преди дни в София се проведе Базар на професиите. За пета поредна година Българска мрежа на Глобалния договор към ООН  организира тази инициатива, която ориентира  децата каква професия да изберат, когато пораснат. Участниците имаха възможността да се срещнат с професионалисти от различни сфери, които да  им разкажат интересни факти за своята професия, защо тя е важна и как протича един техен работен ден. След като в предишните издания организаторите заложиха на  професиите на бъдещето, през 2019-та  година Базарът обръща внимание на най-популярните в момента. Имах възможността да бъда там и да се срещна с много деца, а те ми споделиха за коя професия си мечтаят. Първо се запознах с Елена, Мая, Йоана, Андрея и Ния.

А пък Велизара и Добромира искат да си построят свой град. Как ли ще изглежда той в техните представи?

Ще ви срещна и с една от организаторките на базара на професиите. Тя се казва Дарина и с голям интерес проследи кои професии привличат вниманието на децата.

Дали ще станете лекар, инженер, нанохирург, журналист или космонавт – изборът е ваш. Важното е, когато станете големи и започнете да ходите на работа, тя да бъде удоволствие за вас!

 

Източник: pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: