Бъдете с детския съботен стрийм на 28 декември

от

публикувано на 26.12.2019

Честита Коледа от екипа на детските предавания на Българското национално радио! Бъдете здрави и извънредно любопитни!

Ето, че дойде времето и на последния ни детски съботен стрийм за тази година! Към празничния коледно-новогодишен уют добавете и специалната ни тричасова програма на интернет адрес: http://detskotobnr.binar.bg.

Внимателно да четат онези от вас, които обичат приказки, но ги мързи да стават рано, за да ги чуят. Точно в 09:00 часа започва приказният ни час. Подготвили сме ви дузина коледни приказки, звучали в ефира на „Ранобудно петленце“ и „Време за приказка“ по програма „Христо Ботев“ през седмицата. Повечето от тях са от български автори – Весела Фламбурари и Ирина Карадимчева. Очаквайте още коледната история на Мери Попинс, също и азербайджански, грузински и английски приказки.

След приказния час сме ви подготвили интригуващ разказ в етнографската ни рубрика „Яйцето на света“. Тя е за един старинен, но вечен календар, който прапрабабите и прапрадядовците ни използвали – Рабуш календар. Вашият водач в света на миналото ще бъде Ани Маринова.

След като чуете забавната история как старите българи научавали кой ден от седмицата е, Ирина Вълчанова ще отвори работилницата ни фантазиране и невероятстване. Темата тази събота са морските истории. Може би става въпрос за пирати?

Знаете ли кои са професиите на бъдещето? А кой е Хипо и за какво мечтае? Всичко това ще научите от Калина Колева в ДЕТСКОТО.БНР.

След 11:00 часа е време за музика в детския съботен стрийм. Очаквайте рубриката ни за класическа музика „Музикална кутийка“. И днес няма да издадем какво е скрила вътре музикалната редакторка Даниела Найденова.

Следващата музикална рубрика е „От соул до рокендрол“. И този път музикалната картинка на Тома Спространов е за братята Озмъндс. Те са толкова талантливи, че не успяхме да ги съберем в един епизод.

Съботният ни стрийм ще завърши с епизод от поредицата „История на изкуството за деца“. Ще научите повече за богатствата на Крез и Самарканд.

Музиката, с много настроение, избира музикалният ни редактор Албена Велева. Очакват ви три забавни часа в компанията на стрийма на ДЕТСКОТО.БНР – на 28 декември, от 9:00 до 12:00!

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: