И през новата година бъдете с детския съботен стрийм

от

публикувано на 02.01.2020

Честита Нова година, мили деца! Екипът на „Детското.БНР“  ви желае да бъдете много здрави, усмихнати, щастливи и разбира се, не спирайте да мечтаете и да се забавлявате! И тази събота бъдете с първия за 2020 детски стрийм. Подготвили сме ви интересна програма!

Започваме с приказките от рубриките „Ранобудно петленце“ и „Време за приказка“.  Ще ви разкажем за камилата и как се е появила нейната гърбица, после ще разберете защо мяукат котките и къде живее момчето с най-дългото име. А след това ви очакват истории за дракони, перли и юнаци, направени от тесто.

След приказния час ще потеглим на север, където живеят ескимосите. Следва рубриката „Яйцето на света“. Този път  Ани Маринова ще ви разкаже за ескимоската зима.

Време е за „Тайни и загадки“. Ще ви отведем на едно  място потънало в тишина. Представяте ли си, там няма никакъв шум и дори птиците не пеят? Наричат го „Зоната на мълчанието“. Ваш гид ще бъде Ирина Вълчанова.

Следват зимни истории с котки и без котки в „Детското.БНР“. Знаете ли къде живеят котките, които не обичат да ловят мишки? А защо не се разбират със зимата? На тези въпроси ще се опитат да отговорят Калина Колева и нейните помощници: Кати, Еми, Вики и Луиза.

След 11 часа в детския стрийм е време за музика! Първо ще отворим „Музикалната кутийка“ и заедно с Даниела Найденова ще разберем каква мелодия е скрила тя в нея, специално за вас!

Продължаваме с рубриката ни „От соул до рокендрол“. Тома Спространов ще продължи да ви разказва за децата- звезди, стъпили на музикалната сцена от съвсем малки. Този епизод е посветен на Бренда Лий и Пол Анка.

Ще завършим с епизод от поредицата „История на изкуството за деца“. Ще научите повече за гробницата до Силистра и релефите край древния град Бишапур.

Музиката, с много настроение, избира музикалният ни редактор Албена Велева.

Не забравяйте – на 4 януари, от 9:00 до 12:00 е време за детския стрийм!

Източник: pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: