Съботният детски стрийм на 11 януари

от

публикувано на 07.01.2020

Да не забравите? Както винаги и тази събота ви очакваме със специалната ни детска програма, между 9.00 до 12.00 часа,  на адрес www.detskotobnr.binar.bg!  Какво сме ви подготвили  за 11 януари?

Започваме с  грамадна порция приказк : 10 приказни  истории , от близо и далеч! От Япония са  приказките  за дървената мишка, чудния чайник и  щастливия каменоделец.  Ще ви разкажем още за умната Зарнияр, ще ви позабавляваме с приказки за злояди деца и ще разгърнем заедно книгите на Туве Янсон и Доналд Бисет. И пак ще има приказка, написана от деца за деца –   „Стоян Мюнхаузенов“.

После Ани Маринова и Виолета Димитрова ще ви отведат на изложба в галерия Квадрат 500 и на среща с детската писателка Цвета Белчева, която ще ви разкрие формулата за написване на детска приказка. Ще научите повече и за книгите й  „Аз искам да бъда“ и „Тялото говори“.

Следва детското  състезание „Златната ябълка“ – ще бъдете в страхотната компания на суперлюбопитния  и безкрайно интелигентен триглав Змейко, в епизод първи за месец  януари.

Каква е тайната на градчето Ньортлинген и как се взима интервю от Баба Яга ще научите в компанията на  невероятниците от  Работилничката за фантазьорстване и невероятстване и Ирина Вълчанова.

В поредицата „От соул до рокендрол“ Тома Спространов  ще ви разкаже за Елвис Пресли, който е роден на 8 януари, преди 85 години!

Завършваме с „История на изкуството за деца“. В този епизод ще ви разкажем за древния  Константинопол.

И през цялото време ще можете да се наслаждавате на любими детски песни, избрани от Албена Велева!

Бъдете с детския стрийм в събота, на 11 януари 2020 г., от 9.00 до 12.00 часа!

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: