Бъдете с детския съботен стрийм на 18 януари

от

публикувано на 15.01.2020

Събота сутрин е време за приказки, радиосъстезания, изкуство и музикални рубрики за деца в стрийма на детския сайт на Българското национално радио на интернет адрес: http://detskotobnr.binar.bg.

Какво сме включили този път в специалната ни тричасова програма?

Първият час е отреден за приказките – тези, които са звучали през седмицата в ефира на „Ранобудно петленце“ и „Време за приказка“ по програма „Христо Ботев“.

Да видим от коя част на света идват приказките, които ще чуете в събота? Между Европа и Азия, на източния бряг на Черно море, се намира страната, в която са се родили едни от най-хубавите приказки – Грузия. В съботната ни програма сме включили няколко грузински приказки, а също и монголски, татски, приказки от далечните Азорски острови. Ще чуете и приказки от български автори – Ран Босилек  и Весела Фламбурари, приказки от Джани Родари, и такива написани от деца за деца.

Детският съботен стрийм ще продължи с ДЕТСКОТО.БНР, в което Калина Колева ще ви заведе в страната на непослушните. Вероятно повечето от вас знаят къде е тя!

След като се завърнете от страната на непослушните ви очаква вълнуваща среща с нашия извънредно любопитен и интелигентен триглав крилат змей в радиосъстезанието „Златната ябълка“, епизод втори за януари 2020 г. Гостуват ни децата от 71 СОУ „Пейо Яворов“ в село Казичене.

Отново грузинска нишка в последния час на детския стрийм, посветен на музиката и изкуството. Тома Спространов, в рубриката от „Соул до рокендрол“, ще ви срещне с грузинската джаз и поп певица, поетеса и композиторка – Ирма Сохадзе.

Какво ли е скрила този път в „Музикалната кутийка“ Даниела Найденова? Това ще научите в събота.

Детският стрийм, както всяка събота, ще завърши с епизод от рубриката „Историята на изкуството за деца“. Ще ви потопим в магията на мозайките от Равена и ще чуете историята на Свети Патрик.

Любимите ви песни в детския стрийм избира музикалният ни редактор Албена Велева.

Очаквайте специалната ни тричасова детска програма в събота, на 18 януари 2020 г., от 9:00 до 12:00 часа!

 

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: