Забавлявайте се с детския стрийм в събота

от

публикувано на 22.01.2020

В събота на 25-ти януари бъдете с детския стрийм. Екипът на „Детското. БНР“ ви е подготвил богата и интересна програма, която ще продължи цели три часа.

Ще започнем с приказките от рубриките ни „Ранобудно петленце“ и „Време за приказка“, подготвени от редакторите Ани Маринова и Калина Колева. Ще ви разкажем за „Шелму, който яздил мравка“, за „Лисицата и фазанът“ и затова как „Магьосникът се превърнал в лисица“. Ще се разходим по света и ще стигнем чак до Индонезия, където живеят „Канчилът и тигърът“. А знаете ли къде се намира „Лападундия“? За нея ще научим повече от приказката на Андре Мороа.

Продължаваме с “ Детското. БНР“  и минутите за фантазьорстване и невероятстване. Ирина Вълчанова и нейните малки помощници ще ви предложат най-разнообразни идеи как да промените света около вас.

Знам, че нямате търпение да чуете какви щуротии е забъркал  този път любимият ви, интелигентен, прекрасен, чаровен и прелюбопитен триглав змей. Време е да разберете кой ще стане победител за месец януари и ще грабне най-много бонбони, в състезанието „Златната ябълка“.

Тръгваме на лов за думи! Как ви звучи думата „Кукуда“? Със сигурност смешно. А какво ли означава тя? Отговор ще получите  от Ирина Вълчанова и децата в студиото.

Следва музика и рубриката „От соул до рокендрол“. В този брой Тома Спространов ще ви разкаже за музикалния стил Ча-Ча. Освен, че ще слушате хубави песни, може и да потанцувате в ритъма на Ча-ча.

Рубриката „Тайни и загадки“ е на ход и в нея ще разберем къде и кога по света е вилняла смешната епидемия, от която са се заразили много хора.

Веднага след това се пригответе за едно забавно пътешествие с „Детското .БНР“. Ще бъдем в компанията на доктор Ох Боли и неговите приятели – животните.

Какво ще кажете да отворим нашата „Музикална кутийка“? Чудя се, този път каква ли мелодия е скрила в нея Даниела Найденова?

Дойде време и за етнографската ни рубрика „Яйцето на света“. Този път Ани Маринова ще ви разкаже за народа маори, които  живеят в Нова Зеландия.

Ще завършим с епизод от „История на изкуството за деца“ и ще ви разкажем за Соломоновия храм.

И всичко това гарнирано с хубава музика, специално подбрана от музикалния редактор Албена Велева.

Не пропускайте детския стрийм! Заслужава си да бъдете с нас, а адресът го знаете: www.detskotobnr.binar.bg

 

 

Източник: pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: