Бъдете с детския съботен стрийм на 1 февруари

от

публикувано на 30.01.2020

Събота сутрин е време за приятната компания на специалния тричасов стрийм на детския сайт на Българското национално радио, на интернет адрес: http://detskotobnr.binar.bg.

Точно в 9:00 започваме с часа на приказките – тези, които са звучали през седмицата в ефира на „Ранобудно петленце“ и „Време за приказка“ по програма „Христо Ботев“ на Българското национално радио. Знаете ли защо кукуригат петлите? А познавате ли хора, които никога не лъжат? Защо били тъжни един крал и неговата кралица? Какво намерил работливият ратай Станислав в подножието на Черната планина? Това ще научите в събота. Очаквайте още приказки и истории от Весела Фламбурари, Астрид Линдгрен и Джани Родари.

Съботният стрийм ще продължи с ДЕТСКОТО.БНР. Водещата Ани Маринова ви кани да надникнете в дигиталния свят, но не от страната на потребители, а на негови създатели и творци! Ще си говорим за това как се правят видео игри, кое е по забавно – да си гейм дизайнер или геймър. Наши гости са Асен и Боян Каневи – баща и син, които обичат видео игрите и могат да ги създават. Гост ще е и авторът и илюстратор Мая Бочева, създател на изключително интересни хартиени и дигитални книги, а също и на видео игри. Познавате я от детската мултимедийна поредица „Кой светна Луната?“, „Как се казва тази книга?“ и „Колко е часът?“. Поводът да я поканим е новата й книга „Защо медът е толкова сладък?“.

Не сме забравили рубриката „Тайни и загадки“. Този път децата, заедно с Ирина Вълчанова, ще разгадават мистерията на тайнственото черно петно, известно и като „Ла манча негра“.

Ани Маринова ви е подготвила и интересен разказ за празниците на Малкия Сечко, както наричали българите в миналото месец февруари. Ще научите повече за Трифонците и празника Трифон Зарезан.

С Калина Колева ще се разходите и в света на приказките, които този път ще ви отведат на морския бряг при малкото раче и стария рак.

Тома Спорстранов, в рубриката от „Соул до рокендрол“, ще ви разкаже за музикалния стил самба.

Какво ли е скрила този път в „Музикалната кутийка“ музикалният редактор Даниела Найденова? Това ще научите в събота.

Детският стрийм, както всяка събота, ще завърши с епизод от рубриката „Историята на изкуството за деца“. Този път той ще ни отведе в градовете по пътя на римските легиони.

Любимите ви песни в детския стрийм избира музикалният ни редактор Албена Велева.

Очаквайте специалната ни тричасова детска програма в събота, на 1 февруари 2020 г., от 9:00 до 12:00 часа!

 

 

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: