Съботният детски стрийм на 8 февруари 2020

от

публикувано на 04.02.2020

Какво ще ви предложим в специалната ни съботна  детска програма тази седмица? На 8 февруари, между 9.00 до 12.00 часа,  на адрес www.detskotobnr.binar.bg, очаквайте:

Първо: голяяма порция приказки от близо и далеч – 11 приказни истории за царе, лакоми носорози, готвачи –магьосници  и маймунки. Ще звучат кавказки, английски и японски приказки, патилански истории от Ран Босилек, приказки от Ръдиърд Киплинг, Ханс Кристиян Андерсен и Луиджи Малерба. Не сме забравили и приказките от деца за деца.

После Ани Маринова ще ви заведе на гости  на малката Баба Яга и при лепреконите. Ще навестите и други любими приказни герои.

В „История на изкуството за деца“ този път ще надникнем в един древен индийски театър . А как е изглеждала старата Сердика и какви богатства са ни останали днес от нея, ще научите малко по-късно.

Знаете ли къде се намира Страната на безсънието? Да, има такова място и пътят към него знаят само Калина Колева и децата в студиото на ДЕТСКОТО.БНР.

В поредицата „От соул до рокендрол“ Тома Спространов  ще ви разкаже за големия джаз-музикант Луис Армстронг, известен още и като Сачмо.

Кой е бил човекът-лъв и къде  и кога е живял, ще научите във времето за тайни и загадки, а за финал,  с“Яйцето на света“ ще обиколите най-известните карнавали в Европа.

Детските  песни,  които ще звучат в съботния ни стрийм, са подбрани от музикалния редактор Албена Велева.

Бъдете с  нас  в събота, на 8 февруари 2020 г., от 9.00 до 12.00 часа!

Източник: Уикипедия

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: