Забавления със съботния детски стрийм

от

публикувано на 12.02.2020

И тази събота ви очаква голяма порция забавления в  детския стрийм. На адрес www.detskotobnr.binar.bg ще чуете цялата ни пъстра програма.

Ще започнем с приказките от рубриките ни „Ранобудно петленце“ и „Време за приказка“. Героите на обичания от децата Тери Джоунс са готови за приключения. Ще  ви разкажем за „Житничето“ и „Златният ключ“, ще се потопим в тайните на един замък, и ще посетим загадъчния остров, на който растели вкусни лилави плодове…  А кое е „Водното дете“ и къде се намира „Котешката къща“, знаете ли?  Слушайте внимателно приказната ни програма, която не е за изпускане и ще разберете!

Веднага след това наострете уши, защото с много интересни гостенки ще ни срещне Виолета Димитрова.  И двете са от Варна и обожават да пишат. Едната е трикратен носител на наградата за детска литература – „Бисерче вълшебно“, а другата вече има номинация за нея, въпреки, че Стефания Митева е само на девет години. Тиражът на книгата, която издаде – „Осмото кралство“ вече е на изчерпване….  Радостина Николова  пък е автор на любимата поредица „Приключенията на мотовете“. Неотдавна тя получи наградата на Столичната библиотека за 2019-та година за „Най-четен автор на детска литература“. Поводът за срещата ни с Радостина е новото четвърто издание от поредицата „Приключенията на мотовете“ – „Вълшебникът се смее последен“.

Следват минутите за фантазиране и невероятстване, с Ирина Вълчанова. Тръгваме към селата Кресльовци и Бърборци, за да разберем откъде идват имената им.

В етнографската ни рубрика „Яйцето на света“,  Ани Маринова ще ви разкаже за викингите.

Не сме забравили за любимия ви, чаровен, интелигентен и прелюбопитен триглав змей. Да чуем в какви щуротии се е забъркал този път!

Веднага след това е време за музика! С Даниела Найденова ще отворим музикалната ни кутийка, за да чуем каква мелодия е скрила тя в нея.

А може би точно тя ще ни върне назад във времето, когато в Европа мощно избухнал великия вулкан Везувий и  затрупал под пепелта  древния град Помпей. В поредния интересен епизод на „История на изкуството за деца“ ще ви разкажем и за царя на племето одриси – Керсеблепт.

Следва рубриката ни „От соул до рокендрол“. В този епизод Тома Спространов ще продължи да ви разказва за децата-звезди, стъпили на музикалната сцена от съвсем малки. Днешната музикална картинка представя незабравимата Джуди Гарланд.

И много  детски песни  ще звучат в съботния ни стрийм, специално подбрани за вас от  музикалния редактор Албена Велева.

Бъдете с нас в събота, на 15-ти февруари 2020 г., от 9.00 до 12.00 часа!

Източник: pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: