Съботният стрийм на 22 февруари 2020 г.

от

публикувано на 20.02.2020

Да ви напомним, че  и тази събота, в обичайните часове – между 9.00  12.00  – на адрес www.detskotobnr.binar.bg, можете да бъдете  с детския стрийм.

Какво сме ви подготвили на 22 февруари?

Започваме с приказния маратон. Пак ще обикарляме света с подбрани истории от цял свят: от Персия, през Киргизстан, Грузия и Индия. Ще помъркаме заедно с „Котките на предачката“, ще похапнем вкусен качамак от „Качамакатъл“ и ще пийнем вода от „Извора на край света“. Ще разберем кой е Дънканбай и защо иска да се срещне с великаните… Ще прозвучат  и приказки от Андерсен, както и истории, написани от деца.

Следва приключенско пътешествие с къщичка на колела из тропическата гора – този път в ДЕТСКОТО.БНР ваш гид ще бъде Калина Колева.

После  с Ирина Вълчанова ще отворим Работилничката за фантазьорстване и невероятстване и ще се захванем с най-невероятните изобретения на света: от приказен разширител за стаи, през Междугалактически Портал и подводна къща.

А пробвали ли сте сами да измислите приказка , с помощта само на три думи – например, куче, трамвай и вълшебна книга? Можете да чуете няколко версии, измислени от деца!

Съботната ни загадка ще ви отведе до най-голямата пещера в света.Тя се намира в Китай и си има собствена джунгла, животински свят, езера и плажове. Защо ли толкова дълго съществуването й е останало  тайна…

В етнографската ни рубрика „Яйцето на света“, този път Ани Маринова ще ви разкаже за най-древните вярвания за гората и нейните обитатели.

„Музикалната кутийка“ с Даниела Найденова ще ви изненада с една…шега, а в „От соул до рокендрол“ Тома Спространов  ви е приготвил щедра порция салса.

Ще завършим с „История на изкуството за деца“ и разказа за невероятния град Теотикуакан и Партската империя.

Песните,  които ще звучат в съботния ни стрийм,  както винаги  са подбрани от музикалния редактор Албена Велева.

Бъдете с  нас  в събота, на 22  февруари 2020 г., от 9.00 до 12.00 часа!

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: