„Забавна история на музиката“ 

от

публикувано на 25.02.2020

„Забавна история на музиката“ е приказно музикално пътешествие! На 8 март, от 11:00 часа, деца и родители ще се върнат в древни времена с ритмите и перкусиите на централна Африка, ще отскочат до далечна Азия, където са се появили струнните инструменти, ще минат през латино ритмите на Южна Америка, за да стигнат до съвременните музикални стилове на западната култура – блус, суинг, рок, фънк, етно…

Проектът запознава по разбираем и забавен начин деца и възрастни с появата на инструменти на различните континенти, с историята на възникването на музикалните стилове и новите, съвременни инструменти. Концертът е под формата на интерактивна музикална приказка, в която участие взимат и децата.

Мястото на провеждане на „Забавна история на музиката“ е Камерната зала на Националния студентски дом, в София. Водещи на събитието са Петър Георгиев (Пешо Китарата) – китара и Петър Йорданов (Бъни) – перкусии. Специални гост-водещи са Дияна Василева от Мистерията на българските гласове и Арнау Гарофѐ (Барселона) – саксофон и флейта.

Адресът на Националния Студентски Дом е пл. Народно събрание №  10. Входът е с билети.

 

 

 

Източник: Национален студентски дом

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: