Изложба „Пълзящи експонати“

от

публикувано на 26.02.2020

Внимание, внимание! Буболечки, змии и гущери ще живеят в Музейко от 3 март до 31 май, 2020 година!

Защо е важно да познаваме влечугите и как те се грижат за баланса в природата? Страшни ли са действително? Гущерът всъщност динозавър ли е?

Ще имате възможността да се срещнете с истински специалист по змии – ученият херпатолог – и ще можете да му зададете всичките тези и други въпроси! С негова помощ дори можете да пипнете някои от интригуващите приятели.

Тракийско херпетологично дружество ще ви покаже интересни екземпляри, някои от които рядко участват в изложби в България. Ще можете да видите тайпани, мамби, кроталиди, хамелеони, гекони, игуани, скорпиони, хлебарки и паяци. В компанията на най-отровните пълзящи звезди от Африка и далечна Австралия ще бъдат и добре познатите у нас усойница и пепелянка.

Децата ще се запознаят с едни от най-интересните видове и ще научат всичко, което някога са искали да разберат за люспестите същества. Малки и големи ще могат да разкрият тайни от живота на представителите на рептилите и впечатляващи факти за всеки един от тях – как живеят, с какво се хранят, и още любопитни черти от техния характер.

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: