Бъдете с детския съботен стрийм на 7 март

от

публикувано на 05.03.2020

Как да си направим сами закуска и кога се е появила пицата? Какво е джаботикаба? Какво не знаете за Тодоровден и седмицата преди него – Тодоровата неделя? Чували ли сте за тайнствения Сипан?

Това са само част от любопитните теми в тричасовия съботен стрийм на 7 март, на детския сайт на Българското национално радио. Търсете го на интернет адрес: http://detskotobnr.binar.bg.

Специалната ни детска програма започва с часа на приказките, тези, които са звучали през седмицата в ефира на „Ранобудно петленце“ и „Време за приказка“ по програма „Христо Ботев“ на Българското национално радио. Очакват ви грузински и кавказки, литовски, шведски и норвежки, китайски и японски приказки.

Съботният стрийм ще продължи с ДЕТСКОТО.БНР, в което Ани Маринова ще ви предизвика да си направите сами закуска и ще ви разкаже любопитни истории около появата на кулинарното чудо, наречено пица!

Бас ловим, че не знаете какво означава думата „джаботикаба“! В събота, заедно с Ирина Вълчанова, ще отворим широко вратите на работилничката ни за фантазьорстване и невероятстване.

В съботния стрийм ви очакват още приказни минути, на тема мартеници и зимни месеци, с ДЕТСКОТО.БНР и Калина Колева.

Какво ли е скрила този път в „Музикалната кутийка“ музикалният редактор Даниела Найденова?  Това ще научите в събота!

В последния час на детския стрийм очаквайте новия епизод на етнографската ни рубрика „Яйцето на света“. Този път Ани Маринова ще ви разкаже за  Тодоровата неделя и Тодоровден.

Тома Спространов, в рубриката от „Соул до рокендрол“, ще ви представи музикалния стил суинг.

Детският стрийм, както всяка събота, ще завърши с епизод от рубриката „Историята на изкуството за деца“. Очаквайте да научите повече за „Тайнствения Сипан“.

Любимите ви песни в детския стрийм избира музикалният ни редактор Албена Велева.

Очаквайте специалната ни тричасова детска програма в събота, на 7 март, 2020 г., от 9:00 до 12:00 часа!

 

 

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: