Съботен детски стрийм на 14 – ти март

от

публикувано на 11.03.2020

И тази събота не забравяйте да чуете детския стрийм, подготвен от екипа на „Детското.БНР“.

Ще започнем с приказките от рубриките ни „Ранобудно петленце“ и „Време за приказка“. Знаете ли колко лястовици могат да направят пролетта? А коя е принцесата, която имала най- много пръстени? Къде ли се намира кехлибареният замък? Може би до там ще ни отведе Шелму, който яздил мравка или пък, за да намерим пътя, ще ни помогне някоя магьосница.

Веднага след това е време за „Детското БНР“. Заедно с Калина Колева ще се върнем назад във времето, точно преди 6 хиляди години, когато е открит огънят. После ни очаква вълнуващо пътешествие с кораб. Накъде ще тръгнем, никой не знае.

Охо, знаете ли кой се готви да вземе думата след това? Разбира се, че се досещате! Това е любимият ви интелигентен, чаровен, ухилен до уши, с чувство за хумор, прелюбопитен триглав змей. Готов е да задава въпроси, в първото за месец март, състезание „Златната ябълка“.

Продължаваме с музика. Време е  за любимата ви  рубрика „От соул до рокендрол“. И в това издание Тома Спространов ще продължи да ви разказва за децата- звезди, стъпили на музикалната сцена от съвсем малки или като тийнеджъри. Днешната музикална картинка  е посветена на британския певец Били Фюри.

Ще завършим с епизод от „История на изкуството за деца“. В него ще ви разкажем истории за принцове, принцеси и съкровищата от Якимово и  Летница.

И всичко това гарнирано с хубава музика, подбрана специално от музикалния ни редактор Албена Велева.

Не ни пропускайте: на 14-ти март от 9.00  до 12.00  бъдете с детския стрийм и се забавлявайте!

Източник: pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: