Съботният стрийм на 21 март

от

публикувано на 19.03.2020

И тази събота ще бъдем заедно в детския стрийм на адрес https://detskotobnr.binar.bg . Започваме точно в 9.00 часа със специалната ни програма за посрещането на Пролет 2020. Ще следваме щъркелите до приказната страна  Алабашия, с магически часовници в ръце / какви магии правят – чуйте и ще разберете!/ . Ще пътуваме до прекрасни южни острови, ще се повозим на виенско колело…Въобще, ще се забавляваме така, както трябва да бъде на втория ден от официалната астрономическа пролет.

А после е ред на приказките: десет  вълшебни истории отблизо и далеч. Пролетната тема ще продължим с „Пролетна приказка“ от Магдалена Манчева и приказката, написана от деца  за деца“За бебетата и щъркелите“.  Ще разлистваме заедно „Мери Попинс“ на Памела Травърз, ще разберем защо макаронит имат дупка и ще си играем „на призраци“ с Астрид Линдгрен. Останалите приказки идват от Корея, Индия, Испания и Кавказ.

После, с гръм и трясък,  в стрийма ни ще нахълта невероятно любопитният и суперинтелигентен триглав змей от радиосъстезанието „Златната ябълка“. Кой от тримата юнаци ще грабне ябълката на победата този път?

А от поредния епизод на „История на изкуството за деца“ ще научите къде се е намирало древното царство Витиния, кои са тините, как са се появили първите комедии в древен Рим и с какво са известни пещерите на Аджанта в Индия.

Песните са подбрани от музикалния редактор Албена Велева.

На 21 март, от 9.00 до 12.00 часа!

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: