Пет нови приказки в „Ранобудно петленце“

от

публикувано на 20.03.2020

Пет нови, никога нечувани приказки от Армения и Туркменистан, и една полска легенда ви очакват в ефира на „Ранобудно петленце“, в седмицата от 23 до 27 март! Записахме ги с нашия сладкодумен разказвач – актрисата Добриела Попова.

Забавната арменска приказка за „Тримата мъдреци“ очаквайте в понеделник, на 23 март.

Как смелият принц Бадикан победил страховития великан Хан-Боху ще научите във вторник, на 24 март,  от арменската приказка „Бадикан и Хан-Боху“.

Да сте срещали говореща змия? А какво ще направите, ако изневиделица изпълзи изпод някой камък и ви заговори? Такива и други са патилата на Шивар в арменската приказка „Шивар и змията“, която ще звучи в сряда, на 25 март.

Как ученият Кемине надхитрил стиснатия богат бей ще чуете в четвъртък, на 26 март, от туркменската приказка „Мъдрият Кемине“.

Представете си сега огромно чудовище, което прилича на гигантски петел с  драконови крила, с опашка като на гущер, покрито е с дебели люспи, има остри като на тигър нокти, и страховити вкаменяващи очи…Дали някой е успял да пребори страховития „Василиск“ ще разберете в петък, на 27 март, от една старинна легенда за полската столица Варшава.

„Ранобудно петленце“ започва в 7 без 10 часа, и звучи от понеделник до петък по програма „Христо Ботев“ на Българското национално радио.

Източник: Уикипедия

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: