Бъдете с детския съботен стрийм на 4 април

от

публикувано на 02.04.2020

На 4 април, от 9:00 до 12:00 часа, отново ще сме заедно на територията на ДЕТСКОТО.БНР в интернет. Адресът ни е – http://detskotobnr.binar.bg. Както всяка събота ви очаква приказният ни час, радиосъстезанието с нашия извънредно любопитен триглав змей, музикални, етнографски и други интересни рубрики.

Специалната ни детска програма започва в 9:00 часа с приказките от ефира на „Ранобудно петленце“ и „Време за приказка“. В най-лъжливата седмица на годината сме ви подготвили приказки за лъжци и ловки хитреци, и още – ирландски приказки, древногръцки и келтски митове и легенди, детски истории, приказки от Йордан Радичков и Джани Родари.

Съботният стрийм ще продължи с радиосъстезанието „Златната ябълка“. Очаква ви незабравима среща с извънредно интелигентния ни триглав змей!

Знаете ли къде се намира Великденският остров? А защо е наречен така? Кои са първите му обитатели? В детската ни етнографска рубрика „Яйцето на света“ Ани Маринова ще ви срещне с неговите коренни жители – рапануйците.

Знаете ли как се е появила играта жумичка? Всички, които не знаят, да слушат ДЕТСКОТО.БНР с Калина Колева.

Какво ли е скрила този път в „Музикалната кутийка“ музикалният редактор Даниела Найденова? Това ще научите в събота!

Тома Спространов, в рубриката от „Соул до рокендрол“, ще ви представи музикалния стил Рокабили.

Детският стрийм, както всяка събота, ще завърши с епизод от рубриката „Историята на изкуството за деца“. Очаквайте да научите повече за „Пътя на кехлибара“

Любимите ви песни в детския стрийм избира музикалният ни редактор Албена Велева.

Очаквайте специалната ни тричасова детска програма в събота, на 4 април, 2020 г., от 9:00 до 12:00 часа!

Източник: Pixabay

БНР© 2018 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: