В мрежата: образователни и забавни сайтове за децата

от

публикувано на 05.04.2020

Здравейте, деца!

Екипът на ДЕТСКОТО.БНР се разходи из мрежата, за да потърси за вас образователни и занимателни сайтове, които можете да намерите онлайн.

Виртуалната ни разходка в интернет започва от фейсбук страницата на Музейко – https://www.facebook.com/muzeikobulgaria/. Всеки делничен ден, точно в 15:00 часа, ви очакват включвания на живо с Музейковците. Заедно с тях можете да откривателствате и да експериментирате вкъщи! Всичките видеа на Музейко остават публикувани на страницата им и можете да ги гледате по всяко време.

Сайтът „Книговище“ – https://www.knigovishte.bg/ с  неговата онлайн игра ще бъде безплатен до края на учебната година. „Книговище“ ви дава свободен достъп до игра с въпроси, свързани с над 700 книги – художествени и научнопопулярни. Въпросниците, включват по няколко въпроса, насочени  към  деца от 1 до 7 клас.

 

 

Всички вие, които обичате музиката, непременно посетете страницата на „Даскалът по музика“, Добрин Пелтеков, преподавател в ОУ „Свети Патриарх Евтимий“ в град Велико Търново. Търсете го на интернет адрес: https://school.misterj.eu/, а също и във фейсбук. На сайта ви очакват уроци, любопитни текстове за музикално сценичните жанрове и композитори, и най-забавното – видео срещи, от класовете по музика, с известни български групи и музиканти.

Кан Академияhttps://bg.khanacademy.org/ също ви предлага упражнения и тестове, с чиято помощ може да практикувате и усвоявате умения. Ще намерите и учебни видеа, с които да усвоявате нови понятия и да преговаряте наученото. Кан Академия разполага с богата библиотека от съдържание, което обхваща материали от детската градина до университета, в области като математика, граматика, точни науки, история, математика и физика.

Сайтът mediabricks.bg ви призовава да останете вкъщи и да гледате наука. Подготвили са за вас научно-популярни лекции на известни български учени. На сайта можете да намерите лекция на учителя Теодосий Теодосиев – Тео -„Методика за формиране на силов интелект“. Знаете, че той е един от най-изявените и признати учители по физика в България. С „Остани си вкъщи и гледай наука“ можете още да посетите виртуално 10 от най-големите научни музеи в света, и да чуете от д-р Латинка Христова за „Изгубеният свят на българските динозаври“.

 

 

Виртуалната ни разходка продължава със сайтове за забава и развлечение.

Актьорите от Държавен куклен театър – Варна – https://www.facebook.com/DKTVarna/ също имат изненади за вас! Всяка събота и неделя, точно в 11:00 часа, във фейсбук страницата на театъра можете да гледате „Приказка за теб“. Има и още! Театърът ви кани, всеки делничен ден  на „Детска театрална занималня“. От понеделник до петък, точно в 10:00 ч. и в 15:00 часа, ще се появява по едно предложение за весело и полезно занимание у дома.

Фейсбук страницата на Зоопарка във Варна – Зоопарк Варна/Varna ZOO, например, предлага да станете свидетели как се хранят пеликани.

Инициативата Био игри продължава заниманията си в дигитален формат. Тази седмица те са подготвили и публикували в техния Youtube канал клипа „Направи насекомо“! Търсете ги и на сайта им bio-game.org.

Временно безплатен достъп осигурява и сайтът Блупринт. В него можете да намерите цяла съкровищница от образователни и забавни видеа, с които да майсторите, рисувате и готвите с цялото семейство. Адресът е mybluprint.com.

Сто приключенски филма пуснаха организаторите на международния филмов фестивал за планинарско кино – Банф Mountain Film Fest. Филмите са на английски език и със субтитри на английски, но за много от тях те не са ви необходими. Търсете ги на адрес – https://www.docdroid.net/lR9Mzcw/banff-movie-festival-pdf.

Направете си и виртуална разходка из някои от най-добрите музеи в страната. На интернет страницата на Етнографския музей на открито Етъра – http://etar.bg/, можете да разгледате всички работилници и занаятчийски дюкяни на музея. Националният исторически музей също ви дава възможност да разгледате виртуално както самия музей, така и Боянската църква и Земенският манастир. Най-лесно можете да стигнете до съдържанието от фейсбук страницата на музея https://www.facebook.com/NationalMuseumOfHistoryBulgaria/.

 

 

Не си мислете, че това е всичко. Искаме да ви припомним, че за доброто ви настроение и здраве са необходими физически упражнения. Има един треньор, който е запалил хиляди деца във Великобритания да спортуват всеки ден вкъщи. Търсете Джо Уикс и неговите 30 минутни упражнения в You tube https://www.youtube.com/playlist?list=PLuVCFLPal-3Pke0lkin4f1H1fEa4m5qAe.

Източник: Shutterstock
Източник: Pixabay
Източник: Pixabay
Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: