Детският стрийм за 11-ти април

от

публикувано на 09.04.2020

И тази събота не пропускайте детският стрийм, който ще ви предложи куп забавления! Ще започнем с приказките от рубриките ни „Ранобудно петленце“ и „Време за приказка“. Ще ви разкажем за „Дрипавия Джон“ и „Плачещата върба“, за „Свещеникът, който обичал къпини“, за „Хитрата лисица“ и красивата „Тинтява“. Ще ви предложим и приказки, написани от деца. Това са „Палавото село“ и „Защо паякът плете паяжина?“.

Веднага след това отнякъде ще връхлети вашият любим, прекрасен, чаровен, прелюбопитен и интелигентен триглав змей. Носи на гърба си цял чувал с въпроси, а вие слушайте внимателно състезанието „Златната ябълка“.

Следва етнографската ни рубрика „Яйцето на света“. В този епизод Ани Маринова ще ви разкаже за Великденските яйца.

Ред е на „Детското. БНР“ с Калина Колева. Днешното издание на предаването е посветено на светлия празник „Цветница“,  известен още като „Връбница“ и „Куклин ден“.

В следващия момент ще отворим нашата „Музикална кутийка“, за да чуем каква мелодия е скрила в нея Даниела Найденова.

Тома Спространов пък ще ви разкаже за  хард рока, в рубриката ни „От соул до рокендрол“. Кои са най-известните изпълнители и песни от този стил, ще разберете от поредната ни музикална картинка.

Ще завършим с поредния епизод от „История на изкуството за деца“. Този път той е посветен на величествените римски амфитеатри.

А любимите ви песни в детския стрийм избира музикалният ни редактор Албена Велева.

Очаквайте ни  на 11-ти април, от 9 до 12 часа!

Източник: pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: