Съботният детски стрийм на 18 април

от

публикувано на 13.04.2020

И тази събота ще бъдем заедно в детския стрийм на адрес https://detskotobnr.binar.bg .

Започваме точно в 9.00 часа,  с маратон от десет приказки. Този път повечето от тях са български – чака ви среща с Хитър Петър и Настрадин ходжа, с героите на Ангел Каралийчев, с многоглавите лами от приказката на Марко Ганчев, с поредната от забавните истории на Весела Фламбурари…Сред българските автори на приказки намират своето място и децата, които ни изпращат написаните от тях истории – от деца за деца:  от най-новата ще разберете какво ще се случи, ако в един хубав ден  Земната Гравитация си плюе на петите и…изчезне!

В приказната ни програма сме включили още корейска, нигерийска, италианска и шотландска приказка.

Следва един Голям Рожден Ден – този на  Детския радиохор, който празнува 60 години от своето създаване. Виолета Димитрова се срещна с Венеция Караманова, диригент на хора  и с хористките Венета Мечкарова и  Ема Димитрова – как и защо са избрали те да станат част от  голямото семейство на Детския радиохор ? Слушайте и ще разберете.

После ще дадем думата на невероятно любопитният и суперинтелигентен триглав змей, който, както обикновено, ще задава въпросите в „Златната ябълка“. Не изпускайте финала на състезанието за месец април!

В Клуба на фантазьорите с Ирина Вълчанова, този път ще търсят приликите и разликите между фантазирането и лъгането, а в музикалната поредица на Тома Спространов  „От соул до рокендрол“, ще бъдем на вълна „хеви метъл“.

„История на изкуството за деца“ е събрало историите на Колофон, Конфуций и пирамидите в Куш.

Песните в детския стрийм са подбрани от музикалния редактор Албена Велева.

На 18 април, от 9.00 до 12.00 часа!

 

Източник: Уикипедия

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: