Съботният детски стрийм на 25 април 2020

от

публикувано на 21.04.2020

В съботния стриийм на 25 април , между 9.00 до 12.00 часа,  на адрес www.detskotobnr.binar.bg , сме подготвили специално за вас:

Приказки от цял свят, в които ще чуете: как е бил измислен сапунът; коя е птицата на щастието; какви ги свършили тримата мъдреци; какво разказва легендата за цветята. И още интересни разкази с животни, смели герои и чудати  истории.

В „Детското.БНР“ с Ани Маринова ще тръгнем на лов из Интернет за интригуващи занимания вкъщи. Кои музеи може да посетим виртуално, как да се забавляваме и едновременно с това да учим нови неща и къде може да открием хитри идеи за направа на хендмейд творения, ще научите от „Детското.БНР“.

В рубриката „Тайни и загадки“ ще се отправим към Тайнствената долина на гърнетата. Там се намират хиляди каменни гърнета , пръснати на едно място! Без капаци, празни и с доста голям диаметър. Защо ли са поставени там, има ли някакво скрито послание и кой стои зад всичко това, ще разберете като заедно разплетем сложната загадка.

В „Клуба на фантазьорите“, децата и Ирина Вълчанова ще поразсъждават върху значението на думата „щръклица“. Растение ли е, животно ли е?…Или пък  досаден човек…

Детската  етнографска рубрика „Яйцето на света“ ще ви предложи разходка до северната част на Скандинавския полуостров, за да се запознаете с коренните жители там, познати като саами.

В „Музикална кутийка“ с Даниела Найденова ви очаква ново музикално произведение, което ще ви отведе в далечни и непознати места. А дали ще може да разпознаете музикалната загадка, ще ни кажете вие.

В „История на изкуството за деца“ ще ви пренесем в историята на принцеса Патали и влюбеният в нея момък Путрак. С тяхната любов е свързано името на великолепния древен град Паталипутра, столицата на царството Магадха. Как изглежда древният град и успяват ли да бъдат заедно двамата влюбени, слушайте в „История на изкуството за деца“.

Музикалното оформление на съботния детски стрийм е на редактора Албена Велева.

Източник: https://pixabay.com/

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: