Детският съботен стрийм на 2 май

от

публикувано на 28.04.2020

На 2 май, от 9:00 до 12:00 часа, отново ще сме заедно на територията на ДЕТСКОТО.БНР в интернет. Адресът ни е – http://detskotobnr.binar.bg. Както всяка събота ви очаква приказният ни час, радиосъстезанието с нашия извънредно любопитен триглав змей, музикални, етнографски и други интересни рубрики.

Специалната ни детска програма започва в 9:00 часа с приказките от ефира на „Ранобудно петленце“ и „Време за приказка“. Как малкият елен – канчил надхитри кръвожадния тигър? Защо един папагал не искаше да лети? Възможно ли е да има слон, който да си няма приказка? В приказната ни програма очаквайте индонезийски, африкански и индиански приказки, любими истории от Ран Босилек и най-добрите истории, които сте ни изпращали.

Съботният стрийм ще продължи с радиосъстезанието „Златната ябълка“. Очаква ви незабравима среща с извънредно интелигентния ни триглав змей!

Кой е Рапунцел и кои са рапануйците? Тези от вас, които следят съботния ни стрийм със сигурност вече са чували за рапануйците. На 2 май Ирина Вълчанова ще отвори широко вратите на Работилничката ни за фантазьорстване и невероястване.

Да знаете къде се намира страната Джуджетия? Можете да я посетите в съботната сутрин, заедно с Калина Колева.

Знаете ли кой носи лятото? В миналото нашите прапрабаби и прапрадядовци обичали, дори повече от Великден, един друг пролетен празник. В събота ви очаква поредния епизод на детската ни етнографска рубрика „Яйцето на света“! Ани Маринова ще ви разкаже за деня на Свети Георги Победоносец – Гергьовден, за когото хората едно време казвали, че „носи лятото“. Нашите гости в епизода са Бела, Габи и Мони.

Какво ли е скрила този път в „Музикалната кутийка“ музикалният редактор Даниела Найденова? Това ще научите в събота!

Тома Спространов, в рубриката от „Соул до рокендрол“, ще ви представи музикалния стил Фънк.

Детският стрийм, както всяка събота, ще завърши с епизод от рубриката „Историята на изкуството за деца“. Очаквайте да научите повече за „Нове и Омуртаговата могила“.

Любимите ви песни в детския стрийм избира музикалният ни редактор Албена Велева.

Очаквайте специалната ни тричасова детска програма в събота, на 2 май, 2020 г., от 9:00 до 12:00 часа!

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: