Съботният детски стрийм на 9 май 2020

от

публикувано на 05.05.2020

В съботния стриийм на 9 май , между 9.00 до 12.00 часа,  на адрес www.detskotobnr.binar.bg , сме подготвили специално за вас:

Приказки от цял свят, в които ще чуете: историята на Виолетовият змей, приключенията на Горският пазач, как изглежда Маймунският дворец, какво послание отправя Говорещата риба, къде са изчезнали многоглавите лами, защо паякът плете паяжина, с какво се занимават три мухи. Очакват ви  вълнуващи разкази и  невероятни герои!

Много интересни въпроси и забавни моменти с Триглавият змей в радиосъстезанието „Златната ябълка“.

В „Детското.БНР“ с Калина Колева ще влезете в  домовете на вещиците. Нали знаете, че там се забъркват  магични отвари, докато се изричат странни заклинания. Започва да става страшно! Но, вие не се притеснявай! Калина ще ви пази. А също и едни черни котараци, които ще се появят.

В рубриката „Тайни и загадки“ ще  разгадавате тайните на  страховият остров Енвайтенет. Той се намира в Кения, в езерото Туркана. Местните не искат да стъпят там, защото смятат,че мястото е прокълнато. Всеки, който е отишъл на острова, изчезва безследно. Какво ли се случва там?

В детската  етнографска рубрика „Яйцето на света“ главен герой ще бъде слънцето. Ще разберете има ли  си къща , кой го  буди, какво  закусва и защо понякога е сърдито?

В „Музикална кутийка“  с Даниела Найденова отново ще прозвучи интересна мелодия, която да провокира въображението ви.

Кой е латиноамериканският танц, обхванал целия свят, каква е връзката му с инструмента бандонеон и как Хулио Иглесиас е замесен в цялата тази история,  ще  разкрие Тома Спространов в поредицата  „Музикални картинки“.

В „История на изкуството за деца“ ще имате шанса да се разходите  в градовете по пътя на римските легиони.

Музикалното оформление на съботния детски стрийм е на редактора Албена Велева.

Източник: https://pixabay.com/

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: