Забавлявайте се с детския съботен стрийм!

от

публикувано на 15.05.2020

И тази събота на 16-ти май бъдете с детския съботен стрийм. Екипът на „Детското.БНР“ ви е подготвил интересна програма.

Ще започнем с приказките от рубриките ни „Ранобудно петленце“ и „Време за приказка“. Ще ви разкажем за „Омагьосаната крава“, ще разберете кой е „Царят на нимфите“, в какви приключения се забърка  „Шамандурата Шами“ и къде живее „Великанът без сърце“. Разбира се, това не е всичко. Останалото ще запазим в тайна, за да ни слушате до края!

Веднага след пъстрата ни приказна палитра е време за щуротии и въпроси и то подбрани от любимия на всички вас очарователен, интелигентен  и прелюбопитен триглав змей! Ще разберете кой ще стане победител в състезанието „Златната ябълка“ за месец май и ще грабне голямата награда.

Следва „Детското.БНР“, с Виолета Димитрова. Тя ви е подготвила интересни срещи и забавления. Знаете ли какво е това блог? И каква е точната формула за успешен блог? При Камелия Веселинова това е вдъхновението – двете й момчета и една камера. Резултатът е блогът „Mom+ Camera by Kami Vesselinova“.

Веднага след това не пропускайте етнографската ни рубрика „Яйцето на света“. В този епизод Ани Маринова ще ви разкаже за децата от Нова Гвинея и за тяхното необикновено детство.

Време е за музика! Ще отворим  музикалната ни кутийка, за да разберем каква мелодия е скрила в нея Даниела Найденова.

А веднага след това Тома Спространов ще подреди поредната музикална картинка в рубриката ни „От соул до рокендрол“. В този брой той ще ви разкаже за музикалния стил суинг. Ще научите кои са най-известните изпълнители и ще се насладите на техните песни, превърнали се в хитове и завладели световните музикални класации.

Ще завършим с епизод от любимата ви рубрика „История на изкуството за деца“. Ще ви разкажем за най-известния път, строен по времето на древните римляни –  Апиевият път и за мавзолея на  Цецилия Метела, разположен също там.

И всичко това гарнирано с много приятна музика, специално подбрана за вас от музикалния редактор Албена Велева.

Бъдете с нас на 16 май от 9 до 12 часа. Адресът го знаете: www.detskotobnr.binar.bg

 

Източник: pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: