Съботният детски стрийм на 23 май 2020

от

публикувано на 21.05.2020

Нали не сте забравили? И тази събота ще бъдем заедно от 9.00 до 12.00 часа в детския стрийм, на адрес https://detskotobnr.binar.bg .

И както обикновено, приказките са  в самото начало. Ще започнем с една класическа „Бърканица в приказките“на Джани Родари, а после ще пътуваме из различни краища на света  : с костенурката и бухала – в Африка, с Палчо – в Япония, с горделивия прилеп – при индианците… Ако чуете жабешко квакане, да знаете, че си говорим с жабите от прекрасните истории на Йордан Радичков. Ако ви замирише на теменужки – в Ирландия сме, а  ако внезапно над главите ви прелети магаре, избягало е от  една от вашите приказки, тези, които са написани от деца за деца. В приказната ни програма сме включили още кавказка и норвежка приказка , както и древногръцкия мит за прочутия Делфийски оракул.

После Калина Колева  ви кани да се включите във вълнуващи  морски приключения, а  с Ани Маринова ще разчупите за пореден път „Яйцето на света“ – този път в етнографската ни рубрика ще си говорим за луната и звездите, в представите на някогашните българи .

В Работилничката за  фантазьорстване и невероятстване с Ирина Вълчанова, ви очаква среща с цветните хора и поредната мелодия, скрита в „Музикалната кутийка“.

За невероятния Стиви Уондър ще ви разказва този път Тома Спространов в    „От соул до рокендрол“.

Завършваме с  „История на изкуството за деца“ – ще научите много интересни неща за каменните обелиски  в древна Ликия и Аксум.

Песните в детския стрийм са подбрани от музикалния редактор Албена Велева.

На 23 май, от 9.00 до 12.00 часа!

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: