Планината, която прилича на кораб

от

публикувано на 20.05.2020

Тя се нарича Рорайма е Tепуи и се намира на територията на Бразилия и Венецуела, в Южна Америка. Една от най-интересните в света и в същото време, потънала в неизвестност. В превод от португалски означава „Дом на боговете“. Висока е, забулена в облачна мъгла, отгоре е равна като тепсия и завършва с плато.

От нея извира една от най-големите реки на континента – Ориноко. Изкачването на планината отнема два дни. За да се стигне до равната й част, върху която е разположен огромен парк с джунгла, е необходимо да имате добра екипировка и принадлежности за катерене. Когато се изкачите, попадате в нещо като огромна градина, пълна с екзотични растения и много животни.

От самолет Рорайма е Tепуи прилича на нос на кораб. А ако се наблюдава отдолу нагоре изглежда като висок стълб, покрит със зеленина.

В планината има извори с топла минерална вода, които са формирали отделни басейни. Така че, всеки планинар след трудното изкачване, може да се потопи в горещата вода и да се наслади на красивата природа.

Източник: pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: