Детският съботен стрийм на 30 май

от

публикувано на 27.05.2020

И тази събота, на 30 май, от 9:00 до 12:00 часа, ще сме заедно на територията на ДЕТСКОТО.БНР в интернет. Адресът е  http://detskotobnr.binar.bg.

Специалната ни детска програма започва с приказки точно в 9:00 часа. В приказния час ще чуете някои от приключенията на „Емил от Льонеберя“, от Астрид Линдгрен, ще ви разкажем историята на умната Зарнияр, която спасила мъжа си Мамед от един алчен шах и неговата учена котка, ще чуете албанската приказка „Чудната бухалка“. Подготвили сме ви и иранската приказка „Златисточервеносинята рибка“, очакват ви още персийски, руски, бразилски приказки и една стара китайска легенда за дракони.

След приказния час е време за ДЕТСКОТО.БНР, в което Виолета Димитрова ще ви срещне с Вокално-театрална формация „Врабчета“.

След него Ирина Вълчанова ще отвори Работилничката ни за фантазьорстване и невероятстване, за да научите от нея за какво служи помръжлякът.

Всички сте чували за нестинарите – хората, които на празника на светците Константин и Елена, в Странджа планина, играят боси в жаравата. Тази сутрин Ани Маринова ще ви разкаже за този старинен и частично запазен и днес обичай, в детската ни етнографска рубрика „Яйцето на света“.

Тома Спространов, в рубриката от „Соул до рокендрол“, ще ви представи музикалния стил Рокабили.

Детският стрийм, както всяка събота, ще завърши с епизод от рубриката „Историята на изкуството за деца“. Очаквайте да научите повече за вълшебствата на Индия.

Любимите ви песни в детския стрийм избира музикалният ни редактор Албена Велева.

Очаквайте специалната ни тричасова детска програма в събота, на 30 май, 2020 г., от 9:00 до 12:00 часа!

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: