Детски съботен стрийм на 13 юни

от

публикувано на 09.06.2020

Бъдете с детския съботен стрийм тази събота , от 9.00 до 12.00 часа! Екипът на „Детското БНР“, както винаги,  ви е подготвил интересна и забавна програма, на адрес https://detskotobnr.binar.bg/ !

Започваме с приказките, които звучат през седмицата в рубриките ни „Ранобудно петленце“ и  „Време за приказка“.

Ще пътуваме до студената Норвегия, за да  чуем приказката  „Всеки да си знае мястото“. После се отправяме  към  село „Дробчета с лук“ от любимите “Приказки за страната Алабашия“ на Карл Сандбърг. Ще ви запознаем  и с папагала Коко и  неговите приятели врабчетата – тази приказка е написана от дете! А знаете ли как изчезнали многоглавите лами и коя е  най-хитрата лисица“?  Отговорите на тези въпроси  ще научите пак от приказните ни истории.

След приказния маратон ще отидем на гости на прекрасния, интелигентен и прелюбопитен триглав змей  от състезанието „Златната ябълка“. Ще разберем кой ще стане победител и ще се бори за голямата награда в края на месеца.

После се пригответе  за дълго презокеанско пътешествие до Хавайските острови, където ни очаква страшно приключение с царя на акулите Кай-Але але.

Не сме забравили  и  музикалната ни рубрика „От соул до рокендрол“. В това издание Тома Спространов ще продължи да ви разказва за стила рокендрол. Ще разберете кои са най-големите звезди сред рокаджиите  и ще чуете техните песни, превърнали се в световни хитове.

Във времето за  фантазьорстване и невероятстване , този път Ирина Вълчанова и нейните гости ще ви пренесат в средновековните английски замъци, пълни  с тайни и …призраци.

В етнографската ни рубрика  „Яйцето на света“, Ани Маринова ще ви разкаже как са живеели  викингите.

Ще завършим с епизод от „История на изкуството за деца“. Ще разберете от къде идва името Блутууд, което днес познавате като дигитално устройство за свързване. Ще научите  за тайнствените камъни от Йелинг и още вълнуващи легенди от далечна Скандинавия.

Всичко това  – с много музика и песни, специално подбрани за вас от музикалния ни редактор Албена Велева.

Източник: pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: