Съботният детски стрийм на 20 юни

от

публикувано на 17.06.2020

И тази събота ще бъдем заедно от 9.00 до 12.00 часа в детския стрийм, на адрес https://detskotobnr.binar.bg .

Ще започнем с голяма порция приказки , от цял свят: арменски, японски, италиански, руски и български…Даже и приказки, написани от деца! Ще открием заедно Царството на мълчаливите, ще разберем защо е важно да се асфалтират пътищата  и къде живее Добрият вълк. Ще се гмурнем в морските дълбини, при принца- рак и ще потърсим лекарство срещу мързела.

На финала за детското радиосъстезание „Златната ябълка“ за месец юни, ще разберем кой от състезателите ще успее да се пребори с въпросите на невероятно интелигентния ни и прелюбопитен триглав Змей.

После потегляме на вълнуващо морско приключение – с Ани Маринова ще изследваме дневниците на най-големите мореплаватели в света, покорили морета и океани.

В  Работилничката за  невероятности на Ирина Вълчанова, ни очакват цял куп истории за езерото Тититака, прясно създадени от фантазьорниците. Там ще открием и поредната мелодия, скрита в „Музикалната кутийка“. А в „Яйцето на света“ ще ви разкажем за празника на слънцето и билките Еньовден, който отбелязваме на 24 юни.

На рокендрола е посветен поредният епизод от „От соул до рокендрол“, с  Тома Спространов.

„История на изкуството за деца“ ще ни пренесе в някогашната столица на Монголската империя, Каракорум. Ще научим и интересната история на Чингиз Хан.

Песните в детския стрийм са подбрани от музикалния редактор Албена Велева.

На 20 юни, от 9.00 до 12.00 часа!

Източник: Pinabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: