Детският съботен стрийм на 27 юни

от

публикувано на 26.06.2020

Бъдете с детския съботен стрийм на Българското национално радио и тази събота, на 27 юни, от 9:00 до 12:00 часа. Интернет адресът е http://detskotobnr.binar.bg.

Точно в 9:00 часа започва приказният ни час! В него ще чуете приказките от изминалата седмица, звучали в ефира на „Ранобудно петленце“ и „Време за приказка“, по програма „Христо Ботев“ на Българското национално радио. Очаква ви очарователната история „Кралят на славеите и принцесата с лешниковите коси“, от немския писател Герт Прокоп. Ще научите „Защо на Зайо му е цепната устната“ и какво е „телефон-марафон“? И още – кой е успял да победи страховитото чудовище Василиск, тормозило дълги години жителите на полската столица Варшава? Избрали сме още арменски, африкански, български приказки, както и такива написани от деца за деца.

След приказния час е време за ДЕТСКОТО.БНР, в което Виолета Димитрова ще ви срещне с писателката Галя Дунчева – Дара и нейната нова книга „Хипу в света на сънищата“. Гости в ДЕТСКОТО.БНР ще са и актьорите от театрална школа „Ер малък“ от Благоевград.

След това Ирина Вълчанова ще отвори Работилничката ни за фантазьорстване и невероятстване, за да разкриете загадката на Мона Лиза.

В последния час на детския стрийм очаквайте „Музикална кутийка“ – рубрика за класическа музика за деца, която с много любов прави музикалният редактор Даниела Найденова.

Старите хора разказват, че небето имало седем гънки. В най-долната, където земята и небето се допирали, на края на земята, живеело слънцето. Имало ли си е къща слънцето, кой го е будел, какво е закусвало то и защо понякога било сърдито? В събота, на 27 юни, ще чуете и епизод от детската ни етнографска рубрика „Яйцето на света“, с Ани Маринова.

Тома Спространов, в рубриката от „Соул до рокендрол“, ще ви представи музикалния стил Туист.

Детският стрийм, както всяка събота, ще завърши с епизод от рубриката „Историята на изкуството за деца“. Очаквайте да научите повече за Крит и Египет.

Любимите ви песни в детския стрийм избира музикалният ни редактор Албена Велева.

Очаквайте специалната ни тричасова детска програма в събота, на 27 юни, 2020 г., от 9:00 до 12:00 часа!

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: