„Още нещо за палачинките“ в „Ранобудно петленце“

от

публикувано на 03.07.2020

Ваканция е! Време за вкусни закуски и мързеливи дни! И кой, мислите, би отказал да започне деня си няколко топли пухкави вкусни палачинки!

Затова в понеделник, на 6 юли, се разсънете с приказката на Красимир Дамянов – „Още нещо за палачинките“.

Ква! Ква! Ето, че дойде ред, в „Ранобудно петленце“, на жабешките патила от „Малки жабешки истории“ на Йордан Радичков. Във вторник, 7 юли, слушайте приказката за „Бунгалото“.

В сряда, на 8 юли, ще ви събудим с една приказка от далечна Африка, където все още я разказват – „Дъщерята на водите и бедният рибар“, за русалката, която се омъжила за човек от селцето Трите мангови дървета.

Какво по-хубаво за събуждане от „Палачинките на баба“! Историята слушайте в четвъртък, на 9 юли, когато звучат приказки, написани от деца за деца.

В петък, на 10 юли, ще чуете гласа на един любим актьор – Никола Анастасов. Той ще ви разкаже приказката на Асен Разцветников „Бързите комари“.

За ранобудните деца, „Ранобудно петленце“ започва в 7 без 10 сутринта, по програма „Христо Ботев“ на Българското национално радио. Слушайте ни и онлайн на интернет адрес: http://player.bnr.bg/?p=2, всеки делничен ден, от понеделник до петък.

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: