Пирати в ДЕТСКОТО.БНР!

от

публикувано на 03.07.2020

В ДЕТСКОТО.БНР в неделя, на 5 юли, ще вдигнем „Веселия Роджър“ – червеният пиратски флаг с череп и саби на него, и ще си говорим за пирати!

Подготвили сме ви истории за прочути и дръзки пиратски капитани, за техните легендарни кораби и баснословни съкровища, няма да минем и без разкази за алчни крале и кралици…

Знаете, че някои пирати, с не много завидна съдба, станали герои на едни от най-прочутите книги в световната литература. През 1719 година Даниел Дефо издава „Животът и удивителните приключения на матроса Робинзон Крузо от Йорк“. Книгата е вдъхновена от историята на корабния майстор Александър Селкирк, който въпреки всички премеждия, които му се струпали на главата, си водел дневник. Наказан от пиратите за провинение той бил оставен на безлюден остров в продължение на няколко години. Английският писател Робърт Луис Стивънсън, в „Островът на съкровищата“, пък описва един от малкото оцелели пирати от екипажа на Тийч Черната брада – просякът Изрейъл Хендз.

Наши гости в неделната сутрин са Рая и Тони. С тяхна помощ ще се върнем в Златната епоха на пиратството! И така, XVI и XVII век и белите гребени на Южното море, както по това време наричали Тихия океан, ви очакват – в неделя, на 5 юли, малко след 8 часа сутринта, по програма „Христо Ботев“ на Българското национално радио. Слушайте ни и онлайн на интернет адрес: http://player.bnr.bg/?p=2.

Източник: Pixabay
Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: