Хайде да се забавляваме с детския стрийм!

от

публикувано на 10.07.2020

И тази събота  11 юли бъдете с детския стрийм! Екипът ни ви е подготвил богата и интересна програма, която ще продължи цели три часа! Така че, ви препоръчвам да го включите в програмата си за деня.

Ще започнем с приказките, които знам, че много обичате. Те звучат в рубриките ни „Ранобудно петленце“ и „Време за приказка“. За всички злояди деца е първата  от тях. Тя се нарича „Приказки за злояди деца“, от Красимир Дамянов. Ако все още не сте закусили, ви предлагам да чуете „Палачинките на баба“. Можете спокойно да си поръчате за закуска вкусни палачинки със сладко, шоколад или мед…. После ще отскочим до Африка, за да ви разкажем за „Дъщерята на водите и бедния рибар“. А там съвсем наблизо крякат много жаби, което означава, че е време за „Малки жабешки истории – Бунгалото“, написани от Йордан Радичков. Знаете ли кой е „Храбрият Самба“? А  да сте чували за „Хитрата лисица“, която живее далече на север, близо до сибирската тундра? И за тях ще научите. Няма да пропуснем и приказката за „Бързите комари“, от Асен Разцветников. Нея ще ви я разкажат любими български актьори, които ние наричаме – „Златните гласове“.

Следва „Детското.БНР“. В него Ани Маринова ви е подготвила истории за прочути и дръзки пиратски капитани, за техните легендарни кораби и баснословни съкровища. Разбира се, няма да минем и без разкази за алчни крале и кралици…Как ви се струва, а? Със сигурност ще бъде много интересно!

В минутите за фантазьорстване и невероятстване, Ирина Вълчанова и нейните помощници ще се впуснат в света на фантазиите и лъжите. Има ли нещо общо между тях? Слушайте и ще разберете. После ще си поиграете на странни думи. Една от тях е джиджи папа. Не, това не е лютива подправка, нито име на герой от приказките. Означава панирани филийки. Ето, ви още едно предложение за закуската тази сутрин.

Веднага след това ще отворим нашата „Музикална кутийка“, за да чуем каква мелодия е скрила в нея Даниела Найденова.

Следва етнографската ни рубрика „Яйцето на света“. В този епизод Ани Маринова ще ви разкаже за захарта или както някога са я наричали старите хора – бялото злато. Знаете ли, че преди години тя е била много по-скъпа от златото?

Знам, че очаквате с нетърпение музикалната ни рубрика „От соул до рокендрол“. И в това издание Тома Спространов ще продължи да ви разказва за музикалните стилове. Поредната картинка е посветена на мамбото.

Ще завършим с епизод от рубриката ни „История на изкуството за деца“. В него ще ви разкажем за древните храмове Кааба и Изумудреният Буда и за древната японска столица Нара.

А  любимите ви песни в детския стрийм избира музикалният ни редактор Албена Велева.

Нали запомнихте: събота 11 юли, от 9 до 12 е времето за детския стрийм! Слушайте ни на адрес: www.detskotobnr.binar.bg

 

 

Източник: pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: