Съботният детски стрийм на 18 юли 2020

от

публикувано на 13.07.2020

На адрес https://detskotobnr.binar.bg/  отново ви очакват три часа приказки, песни и всякакви интересни  истории.

Приказките  са 12 на брой, точно като в… приказките! Вълшебни, смешни, поучителни и прелюбопитни, събрани от всички краища на света.  На Донадд Бисет, на Братя Грим, балтийски , български, истории от Древна Гърция…Има дори индиански, от Азорските острови и ескимоски! Както и приказки , написани от деца: за братчетата на Слънцето и смешно- тъжната приказка за добрия вълк. Ще научите как се е появила морската звезда, каква е тайната на Черната мида, къде се намира Страната на небивалиците и каква е била Баба Яга като малка.

После  Калина Колева ще ви запознае с цял отбор чудовища, а в Клуба на фантазьорите  ще поспорим  кое е било най-първото вълшебство на света.

А знаете ли какво точно означава думата „паспал“? Много обичаме да се забавляваме с такива думи в рубриката „Това пък какво е?…“ И няма да ви кажа какво означава: слушайте и ще разберете!

Във вълшебната „Музикална кутийка“ пак сме скрили една специална мелодия – от онези, които разказват истории, а  с Тома Спространов в „От соул до рокендрол“, ще се понесем на вълната на регето.

И това не е всичко: ще завършим с „Яйцето на света“  / този път, Ани Маринова ще ви разказва за ескимоското лято! /, а „История на изкуството за деца“ ще ви отведе във времето на величествената династия на Тимуридите.

Всичко това можете да чуете на 18 юли 2020 от 9.00 до 12.00 часа, в стрийма на детския сайт!

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: