Приказки от слънчева Африка в „Ранобудно петленце“

от

публикувано на 24.07.2020

В седмицата от 27 до 31 юли ще отворим широко вратата на приказното царство на древна и далечна Африка. Някога старите разказвачи на приказки там разказвали за веселата и пакостлива маймунка Голо, за умното и хитро зайче Льок, защитникът на по-слабите, за страшния лаком крокодил и силния, добър и наивен слон дядо Гней, за свирепата пантера Тане, работливия термит Мор Мак, за хитрата жаба М’бот и мъдрата токачка Рамамба.

В понеделник, на 27 юли, ще чуете старата африканска приказка  „Вълшебният там-там“.

„Как леопардът стана на петна“, според Ръдиард Киплинг, ще научите във вторник, на 28 юли.

В сряда, на 28 юли, сме ви подготвили една от нашите „Истории за животни от Африка“ – „Маймуна, питон и зайче“. Тази приказка е разказвана от народа суто-чвана.

В четвъртък, на 30 юли, когато звучат приказки, написани от деца, очаквайте да разберете „Как слънцето и луната си поделили нощта“.

В петък, на 31 юли, ви очаква една легенда от Далечна Африка от времето на цар Андриампандраманенитра, чието име така мъчно се изговаря – „Танцьорът Ценгор“.

„Ранобудно петленце“ звучи всеки делничен ден, от понеделник до петък, в 7 без 10 часа, по програма „Христо Ботев“. Слушайте ни и онлайн на интернет адрес: http://player.bnr.bg/?p=2.

Източник: Shutterstock.com

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: