Забавни приключения за деца в Борисовата градина

от

публикувано на 17.07.2020

В събота , на 18-ти юли, „Музейко“ кани децата на лятно приключение в Борисовата градина. Организаторите са подготвили различни игри и много загадки, които всички участници трябва да разкрият.

Инициативата „Музейко в парка“ се провежда за втора поредна година, a лятото е време за забавление на открито! Творчество, движение и учене чрез игра – всичко това ще бъде част от преживяването в съботния ден. С тематичното си ателие, посветено на космоса,  Детският научен център ще припомни защо е важно всеки откривател да има сръчни ръце и богато въображение. Децата ще имат възможност да направят сами различни видове комети, които след това ще полетят над градината.

Предизвикателството “Бързай умно”, пък, ще очаква младите откриватели с любопитни загадки сред зелените кътчета на Борисовата градина. Пъргавият ум и бързата крачка ще дадат преднина на всеки, готов да провери своите знания и съобразителност. Забавните отговори ще превърнат търсенето в приключение и който пръв се справи, ще си тръгне  с награди!

В игрите могат да се включат и родителите.  По време на обиколките деца и възрастни ще се запознаят с представителите на флората и фауната, които често остават незабелязани в големия парк, а после ще могат и да ги нарисуват.

Началният час на приключенията в Борисовата градина е 10, а мястото – Лятната сцена.

Източник: Столична община

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: