Бъдете с детския съботен стрийм на 25 юли

от

публикувано на 23.07.2020

Как да си направим сами закуска и кога се е появила пицата? Какво означава думата кукуда? Кои са маорите? Що за музика е пънкът? Какво не знаете за храма Ангкор Ват – символът на Камбоджа!

Всичко това ще чуете в детския съботен стрийм на Българското национално радио тази събота, на 25 юли, от 9:00 до 12:00 часа. Интернет адресът е http://detskotobnr.binar.bg.

Точно в 9:00 часа започва приказният ни час, посветен на лятото и морето! В него ще чуете приказките от изминалата седмица, звучали в ефира на „Ранобудно петленце“ и „Време за приказка“, по програма „Христо Ботев“ на Българското национално радио. Очакват ви очарователни истории за морски обитатели, ще научите защо морето е солено, има ли говорещи риби и какво отключва един златен ключ!

След приказния час Ани Маринова ще ви разкаже как се е появила пицата и как да си направите сами закуска.

Съботният стрийм ще продължи с приказки и истории за морски приключения, на които ще ви отведе Калина Колева.

И тази събота Ирина Вълчанова е подготвила една от нашите „Тайни и загадки“. Този път тя е за загадъчното „черно петно“. Заедно с Ирина Вълчанова ще тръгнете и по следите на страни думи, за да научите какво означава думата „кукуда“.

В последния час на детския стрийм ще чуете каква вълшебна мелодия е скрила Даниела Найденова в нашата „Музикална кутийка“ – рубрика за класическа музика за деца.

В етнографската рубрика „Яйцето на света“, подобно на британския мореплавател, пътешественик и изследовател Джеймс Кук, ще се отправим на далечно плаване към Нова Зеландия. На борда, освен Ани Маринова, в ролята на разказвач, пътуват и нашите находчиви събеседници – Вики, Ивайла и Андрей. Какво виждат първите пътешественици, стъпили на далечните брегове на Нова Зеландия? Как в техните очи изглежда местното население? В събота ви предстои среща с коренното население на това приказно място – маорите и с традиционните за тях татуировки – моко.

Тома Спространов, в рубриката от „Соул до рокендрол“, тази събота представя пънк-музиката.

Детският стрийм, както всяка събота, ще завърши с епизод от рубриката „Историята на изкуството за деца“. Очаквайте да научите повече за Паган и легендарния Ангкор Ват.

Любимите ви песни в детския стрийм избира музикалният ни редактор Албена Велева.

Очаквайте специалната ни тричасова детска програма в събота, на 25 юли, 2020 г., от 9:00 до 12:00 часа!

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: