101 неща за човешкото тяло

от

публикувано на 27.07.2020

Казват, че човешкото тяло е създадено по-съвършено и от най-добрия компютър! Но какво точно се случва  в него? Как се изпълняват жизненоважните функции, благодарение на които ние  дишаме, движим се, спим и се храним?

„101 неща, които би трябвало да знаеш за човешкото тяло“ е една на вид малка книга, която съдържа достатъчно информация, за да разберете всичко за човешкия организъм. Книгата е предназначена за деца над 4 години и има за цел да ви запознае подробно с човешкото тяло.  101  неща, които ще ви помогнат да се опознаете по-добре и да си обясните защо, например, черният дроб е голямата фабрика на организма. А дали сте чували, че в човешкото тяло има над 600 мускула?! Или, че съобщенията, които мозъкът изпраща към тялото могат да достигнат скорост до 360 км/ч.?

Тези и още интересни факти,  придружени от хубави цветни  илюстрирации, които ще ви помогнат в опознаването на човешкия организъм, ви очакват на страниците на книгата  „101 неща, които би трябвало да знаеш за човешкото тяло“.

Източник: https://iztok-zapad.eu/

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: