Детският съботен стрийм на 1 август

от

публикувано на 30.07.2020

В съботния стриийм на 1 август , между 9.00 и 12.00 часа,  на адрес www.detskotobnr.binar.bg , сме подготвили специално за вас:

Приказки от цял свят, в които ще чуете: какви ги върши Вълшебният там-там; кой е Черният магьосник; какво може да отваря  Златният ключ, за който пише Тери Джоунс, как леопардът стана на петна. Очакват ви още много  вълнуващи разкази и  невероятни герои!

В „Детското.БНР“ с Калина Колева ще се отправите на пътешествие в страната Джуджетия. Там, както може би се досещате, ви очакват симпатични джуджета, готови да ви разкажат безброи интересни истории.

В „Работилничката за фантазьорстване и невероятстване“ ще посетите най-високото плавателно езеро в света – Титикака.  Там ще се опънете лежерно на някой от бреговете му и ще размишлявате за особеностите и странностите на езерото с така забавно име.

Виолета Димитрова ще ви отведе в Зоната на мълчанието в рубриката „Тайни и загадки“. Какво се случва там, колко е опасно и какви други странни феномени се наблюдават, ще научите в „Тайни и загадки“.

Не сме пропуснали и етнографската рубрика „Яйцето на света“ с Ани Маринова. Тя ще се върнете назад във времето, за да видите  какво са яли нашите предци и на какво е ухаела масата им, когато се е сервирала храната на трапезата.

В поредицата  „Музикални картинки“ Тома Спространов представя музикалния стил фънк. Ще разберете кога възниква този вид музика и кои са най-популярните песни.

В „История на изкуството за деца“ ще ви потопим в магията на Персия – кои са истинските и измислени герои на приказките от „1001 нощ“, кой е Султанът на арабската музика и как изглежда дарбуката.

Музикалното оформление на съботния детски стрийм е на редактора Албена Велева.

Източник: https://pixabay.com/

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: