Сладоледен фестивал в Бургас

от

публикувано на 30.07.2020

Няма дете, което да не обича сладолед. Дали ще е на клечка, в кутийка или във фунийка, щом е сладолед, значи е вкусен! Сега си представете един дворец от сладолед. Знам, че това се случва в приказките на Джани Родари. Но, може да стане и наистина!

В Бургас от днес 30-ти юли до неделя всички деца, които са там, могат да посетят фестивала на сладоледа. Само за три дни Бургас ще се превърне в град от сладолед. Как ви се струва? Ще ухае на малини, ягоди, шоколад, портокал или ананас. Организаторите са ви подготвили много изненади и дори ще видите на живо как се приготвя сладолед.

А знаете ли, че сладоледът се е появил преди 5000 хиляди години в Китай. Готвачите на китайските императори  смесвали сняг и лед от планините и прибавяли в сместа портокали, лимони, зрънца от нар, а понякога вино и мед. Китайците научили арабските търговци да смесват плодови сиропи със сняг, а арабите разпространили рецептата сред венецианците, а по-късно тя станала популярна в цял свят.

С една дума този сладък и леден десерт е познат отдавна на човечеството. А вие не забравяйте да посетите тридневния фестивал, посветен на това вкусно нещо. Мястото е Морската гара Бургас, а вие бъдете там от 10 до 12 на обяд и вечер от 18 до 21 часа.

Източник: pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: