„Мухата детектив“

от

публикувано на 03.08.2020

Дори малките деца знаят, че мухите са много нахални същества. Влизат вкъщи без да питат, кацат където си поискат и досаждат с дразнещото си жужене. Днес, обаче ще ви запознаем с една различна муха. Тя се казва Цеца и е главен герой в книгата на Десислава Лазарова „Мухата детектив“.

„Цеца има лъскаво коремче в цвят зелен металик, черно мъхесто гръбче и малка глава с големи умни очи“. Тя изобщо не разбира защо хората не я харесват! Нещо повече – те дори са измисли специален уред за унищожение на мухи – мухотрепка!

Така започва историята на „Мухата детектив“. Цеца решава да покаже на света и на себе си, че тя не е някакви си обикновена и непотребна муха, защото има големи мечти. Нейната най-съкровена мечта е да бъде детектив. И тя успява да я сбъдне, като се скрива в шапката на истински детектив.

Вече  под прикритие,  тя се впуска в страхотно приключение, изпълнено с неочаквани обрати, доза смях и вълшебства. Ако искате и вие да последвате необикновената муха и да разберете какво ще й се случи, разгърнете книгата на Десислава Лазарова „Мухата детектив“.

Източник: Скрибо

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: