Детският съботен стрийм на 29 август

от

публикувано на 26.08.2020

В съботния стриийм на 29 август , между 9.00 и 12.00 часа,  на адрес www.detskotobnr.binar.bg , сме подготвили специално за вас:

Приказки от цял свят:  ще чуете „Великанът“ от Роалд Дал, „Правда и кривда“ от Ран Босилек,  „Гмурецът“ от Роси Кота. Очакват ви още много  вълнуващи разкази и  невероятни герои!

В „Детското.БНР“, заедно с Калина Колева, ще тръгнете на път към загадъчните острови около Австралия. Там ще  срещнете  птицата киви и ще разберете защо тя е една от най-древните и уникални птици в света.

Нашите гости -деца ще ви разкажат интересни неща за хобитите и страшилищата. Как изглеждат тези същества, кога са се появили на Земята, кое място са обитавали и още много любопитни неща.

В „Работилничката за фантазьорстване и невероятстване“ ще поговорим по темата „Кой е идеалният домашен любимец?“. Дали пухкавото куче или отровната тарантула е по-добрият избор за верен приятел у дома, кое име е най-подходящо  и как да дресираме животното вкъщи?

В рубриката „Тайни и загадки“ ще чуете историята на Човека -лъв – уникална скулптура, която представлява човешко тяло, с глава на пещерен лъв. Какви ли още тайни крие тя?

Знаем, че с интерес следите и етнографската рубрика „Яйцето на света“, с Ани Маринова. Този път тя е посветена на едно от най-древните племена в Европа – келтите и техните жреци.

В поредицата  „Музикални картинки“ Тома Спространов представя деца-звезди.  Коя е Рита Павоне, как започва  музикалната й кариера и кои са най-известните й песни, ще ви разкрие Тома Спространов.

В „История на изкуството за деца“ ще чуете как са звучали традиционните уелски стихотворения в проза. Защо  ги наричат „триади“, как са  били създадени и по какъв начин са се превърнали в забавление в  един  от най-известните уелски замъци–  Конуи…

Музикалното оформление на съботния детски стрийм е на редактора Албена Велева.

Източник: https://pixabay.com/

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: