Съботният детски стрийм на 15 август 2020

от

публикувано на 12.08.2020

Началният час вече ви е известен – започваме точно в 9.00 часа и ви предлагаме да бъдем заедно, на адрес https://detskotobnr.binar.bg/  , цели три часа.

Ето я и специалната програма , която подготвихме за вас!

13 приказки отблизо и далеч: португалски, италиански, шотландски, български, дори и такива, написани от деца за деца. За любителите на  книгите на Астрид Линдгрен сме подбрали „Роня и сивите джуджета“ и „Малкото призраче“ /малко по-късно ще ви разкажем и как са се появили Емил от Льонеберя и Пипи Дългото Чорапче…/. Ще разберете за какво воювали щурецът и лъвът, за какво се карат жабите и къде живее кралицата на феите. Освен народни приказки, ще чуете и истории, създадени от Андре Мороа, Стела Димитриаде, Йордан Радичков , Весела Фламбурари  и Мила Канджева.

Програмата ни продължава с  покана да се включите  в Работилничката за фантазьорстване и невероятстване, с Ирина Вълчанова.

Ако не сте чували за туарегите, ще имате възможност да научите  интересни неща за тях в „Яйцето на света“. Ани Маринова знае много за пустинните номади на Сахара.

Песни от филми на Уолт Дисни ще звучат в рубриката  „От соул до рокендрол“, с Тома Спространов.

„В далечните времена от началото на света, когато все още нямало хора, върховният бог Олорун дал на сина си Одудува шепа пръст, един петел и един кокосов орех и спуснал за него верига от небесата чак до безкрайните води долу. Одудува хвърлил пръстта във водата и се образувало съвсем малко парче земя. Върху него богът пуснал петлето, което почнало да рие с краката си пръстта, докато не изкопало дупка. В тази дупка Одудува сложил кокосовия орех. Скоро от ореха израснало грамадно дърво с 16 големи клони – 16-те рода на кралството йоруба“…Така започва поредният епизод на „История на изкуството за деца“ . Според митовете, африканският народ йоруба създал и първия град в света – Ифе. За Ифе, древните японски игри с пумпали и изкуството на дървените японски кукли , ще ви разкажем този път.

На 15 август 2020, от 9.00 до 12.00 часа, в съботния детски стрийм на сайта!,

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: