В царството на костенурките

от

публикувано на 08.08.2020

Ако сте на морето и Иракли ви е наблизо, непременно си отделете 1-2 часа, за да се разходите сред познатите и…непознати костенурки. Мислим си, че знаем всичко за тях, но дали е така?

В Центъра за размножаване и рехабилитация на сухоземни костенурки в село Баня, община Несебър, на 6 км от Иракли, ще откриете, че компанията на костенурките може да бъде много интересна. Освен най-често срещаните  из България  костенурки, там живеят и някои редки,  застрашени видове . Има направо красавици, има и костенурки- великани… В инкубатора за костенуркови яйца се излюпват  и  бебета, а с какво ги захранват, ще разберете на място.

Можете да срещнете и костенурки с антенки на гърба – не се чудете : в Центъра се извършва и наблюдение на костенурките в естествената им среда.

От доброволците можете да научите всичко за костенурките и грижите за тях, а когато се уморите да следвате бавните им стъпки из тревата, можете да  погледате филмчета за костенурки в екзпозиционната зала.

Входът в Центъра е дарение. Царството на костенурките можете да  посетите сутрин към 10.00-11.00 часа или следобяд към 17.00 часа. Само, че е добре първо да позвъните на телефон  088 691 3916, за да бъдете сигурни, че домакините са там и ви очакват.

Източник: Център за размножаване и рехабилитация на сухоземни костенурки

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: