Ако обичате книгите на Дж. К. Роулинг

от

публикувано на 16.08.2020

Почитателите на историите за Хари Потър много ще се зарадват на следващото предложение:  от 18 август, 2020 г. вторник, приказката на Дж. К. Роулинг „Икабог“ ще бъде публикувана на части, на уебсайта на издателство „Егмонт“.

Тази приказка писателката е чела преди сън на собствените си деца, а сега, в условията на пандемия, решава да я сподели и с други деца по света. Историята не е свързана с никоя от другите й книги, но отново ще се пренесете в един въображаем свят, в който най-важни са храбростта, приятелството и преодоляването на изпитанията, по пътя към целта.

През ноември  „Икабог“ ще се появи и в книжарниците, а българските деца са поканени да изпратят свои илюстрации към приказната история  – 34 от тях ще бъдт включени в българското издание на книгата. Родителите  на деца на възраст от 7 до 13 г., които желаят рисунката на детето им да се превърне в част от новата книга на Дж. К. Роулинг, могат да прочетат условията на конкурса и подадат заявка за участие на българската уебстраница на „Икабог“, също от вторник, 18 август, когато формулярът ще бъде активиран (след 12,00 ч.). Конкурсът за илюстрация ще продължи до 9 октомври 2020 г.

Публикуването на приказката ще става на части, всеки делничен ден до 2 октомври 2020 г. на Българската страница на „Икабог“: www.egmontbulgaria.com/theickabogstory

 

 

 

Източник: Уикипедия

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: