„Тролът Сърдитко“

от

публикувано на 20.08.2020

Това е много смешна книга за един сърдит трол. Той не понася неуспеха и се сърди за всичко. Ама наистина! Решил е да си направи хартиени корабчета и да ги пусне във водата, но те потъват.  И тролът е много гневен. „Той беснее и фучи така, че водата в потока се накъдря  и рибите от ужас забравят да плуват!“.

Сърдитко крещи и нервничи, защото ябълките не падат от дървото или пък, когато една скала се изпречва на пътя му. Един ден приятелите му го изоставят – омръзва им да му търпят лошото настроение. Дали ще успее тролът да им се извини или ще остане сам завинаги, ще разберете в книгата „Тролът Сърдитко“.

Вижте го колко е смешен и не постъпвайте като него! Бъдете щастливи и забравете за сърденето за щяло и нещяло! Това е послението, което ви изпращат авторката на книгата – Барбара ван ден Шпойлхоф и илюстраторът – Щефан Прикен.

В книгата ще разберете и как всъщност се появява тролът Сърдитко. Само ще ви издадем, че  едно малко сладко момиченце стои зад сърдития трол и може би  в този момент се усмихва точно на вас.

Източник: https://iztok-zapad.eu/

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: